Kurs Boczny Zapłon - dla Policjantów

Kurs Boczny Zapłon

Kurs dedykowany dla Policjantów.

Temat zajęć:

- budowa broni palnej bocznego zapłonu

- ogólne zasady bezpiecznego posługiwania się bronią palną na strzelnicy

- działanie broni palnej bocznego zapłonu

- posługiwanie się bronią palną centralnego zapłonu

Kurs kończy się egzaminem ze znajomości budowy, działania, posługiwania się bronią palną centralnego zapłonu.

Ukończenie kursu umożliwia rozszerzenie decyzji w sprawie broni kolekcjonerskiej lub w przypadku osób ubiegających się o wydanie pozwolenia na broń do celów kolekcjonerskich spełnienie przesłanki posiadania przeszkolenia w zakresie broni palnej centralnego zapłonu. Zaświadczenie wymagane w WPA w momencie ubiegania się o broń do celów kolekcjonerskich przez Policjantów.

Kurs odbywa się w najbliższym możliwym terminie po zgłoszeniu przez osobę zainteresowaną odbyciem kursu.

Pytania w sprawie kursu proszę kierować na adres:

kursy@wszystkiekolorymunduru.pl

lub od poniedziałku do piątku w godzinach 8 - 15 pod nr. tel.  + 48 514 226 270